Norsk

Kenneth Ishak & The Freedom Machines er navnet på Kenneth Ishaks nye album, men også navnet på det nye bandet han nå fronter. Albumet er da like mye debutalbumet til Kenneth Ishak & The Freedom Machines som det er hans 4. solo album, og 9. album om man skulle inkludert Beezewax platene.

Albumets innspilling startet i Giske for et par år siden med Bent Sæther (Motorpsycho) på bass og Jörgen Wall (Fatboy) på trommer. De ville ikke høre Kenneths demoer, de ville bare møtes, spille og trykke på record. Det gjorde de, og det gjorde de bra. Denne filosofien om å ikke ha noen annen idé enn å spille til det føles rett fulgte Kenneth i det han tok med seg sporene og nye låter til studioer i New York og Stockholm, og til slutt til sitt eget i Oslo. Der det forrige (Spellemannsnominerte) albumet og hadde klare idéer og maler som han fulgte, og det på vellykket vis, så følte han nå at han måtte gjøre det motsatte. En låt var ikke ferdig før låta sa i fra om at den var ferdig. Låtene og manifestet ble nettopp det albumet og bandet heter – frihets maskiner.

Men albumet er på ingen måte en øvelse i frijazz av den grunn, men heller en øvelse i relativt fri, effektiv og krevende pop-rock. Det bærer også preg på at Kenneth via mye jobbing som produsent for andre band (Little Hands of Asphalt, Hiawata!, Death is Not Glamorous ++) de siste årene har utviklet seg som produsent og arrangør. En finner arrangementer en aldri ville ha funnet på en Kenneth Ishak eller Beezewax plate tidligere, og låtstrukturer som gir fingeren til konvensjon.

Kenneth Ishak & The Freedom Machines krever at du lytter, og at du lytter godt. Så gjør det og bli med på Kenneths reise gjennom seg, deg og verden via låter som ”Wooden hearts of Scandinavia”, ”Across the ice”, ”O’hoy Dino” og ikke minst P3-listede ”You lived in a World of Your Own”.

Også medvirkende på platen er Kristian Syvertsen (Big Bang, Howl) Per Ivar Stubbrud (the Goo Men), David Torch (Them Hills etc) Thea Glenton Raknes (Norma Sass) og Karl Wisløff (Orango)